In de praktijk komen we dagelijks een scala aan huidproblemen tegen zoals pigment, acne maar ook vragen over huidverbetering. Behandelingen die we hiervoor inzetten focussen zich op een probleem of wens.

De keuze voor een behandeling wordt bepaald door de client. We merken dat prijs een grote rol speelt in de uiteindelijke keuze, maar ook mogelijke complicaties of risico’s die zij lopen, de leefregels gekoppeld aan de behandeling en de herstelperiode zijn van invloed. Bij praktisch elke behandeling die wij uitvoeren adviseren we gerichte cosmeceuticals waarmee de client zelf zijn of haar huid gaat verzorgen gedurende het behandeltraject.

Cosmeceuticals hebben – in tegenstelling tot ‘over-the-counter’ producten – specifieke (TUeV-gecertificeerde) therapeutische werkstoffen die de huid ondersteunen, herstellen of verzachten en spelen daarmee een belangrijke rol bij het behalen van resultaten1. Cosmeceuticals, maar ook medicatie die we op de huid aanbrengen moeten zich kunnen verplaatsen naar hun eindbestemming; penetreren.

Voor penetratie speelt de Dalton-waarde (DA) een significante rol2. De DA-waarde zegt iets over het moleculaire gewicht van de samenstelling van een product. Om de ‘normale’ huid (epidermis) te penetreren moet deze lichter zijn dan 500 DA. Uit onderzoek van Pandey, Jatana & Sonthalia blijkt dat van de totaal aangebrachte hoeveelheid product slechts 1 tot 5% ervan het transdermale deel van de huid bereikt1. Enerzijds logisch: de eerste blokkade is het stratum corneum welke een robuuste barriere is die het verlies van transepidermaal water tegengaat.

Anderzijds is daar voor ons een mogelijkheid, een opening, een nieuwe benadering. De vraag die wij beantwoorden luidt; ‘hoe kunnen we de doorlaatbaarheid van de huid dusdanig verbeteren waardoor topicale producten transdermaal werken zonder concessies te moeten doen met betrekking tot prijs, downtime of complicaties?’.

Een wake-up call

Van producten met een DA-waarde van 500 of lager bereikt slechts 1 tot 5% van de werkstoffen het transdermale gedeelte van de huid.

In de medische wereld wordt het bevorderen van de doorlaatbaarheid van de huid ingezet om medicatie nauwkeuriger en efficienter toe te dienen. In studies spreken ze hierbij over ‘drug delivery’3. Hedendaags verbeteren we de doorlaatbaarheid door simpelweg de epidermis te verdunnen. Microneedling, microdermabrasie of peelings werken onder andere exfolierend.

Laserbehandelingen, iontoforese of mesotherapie kunnen de doorlaatbaarheid ook bevorderen. Bij deze behandelingen worden specifieke structuren aangesproken of gestimuleerd waardoor risico op complicaties toeneemt en de downtime tijdrovend of zelfs ongemakkelijk is. Kunnen we de doorlaatbaarheid vergroten waarbij de volledige huid architectuur wordt aangesproken in plaats van specifieke structuren? Het antwoord is: JA! Het voordeel hiervan is dat in een behandelplan praktisch de gehele huid verbetert en niet alleen pigment of alleen littekens, acne enzovoorts.

Een veelbelovende studie gaf ons inzicht in de effecten van plasma.  

Nee, niet de conventionele plasma-pen maar plasma gebaseerd op stikstof en radiofrequentie. Stikstof plasma, zoals de NeoGen EVO van EnergistTM kan ingezet worden voor een range aan behandelingen zoals zachte ooglidcorrecties, rimpels maar ook oppervlakkige pigmentproblemen, (actieve)acne, littekens (traumatisch, acne of chirurgisch) enzovoorts. Door de combinatie van hoogfrequente radio-energie en stikstof wordt plasma gecreëerd. Dit geeft een thermisch effect aan de gehele huid architectuur zonder de noodzaak van een chromofoor. De warmte laat de bovenste epidermale lagen samensmelten, als een fictieve jas. Het vormt een biologische pleister waaronder het ultieme wondmilieu ontstaat. Geen open wond(jes) dus en dat maakt het behandelen van elk huidtypen mogelijk. Hierdoor wordt de kans op complicaties beperkt en is de downtime kort in vergelijking tot andere interventies.

Sinds 8 jaar zijn diverse studies en reviews gepubliceerd waarin aangetoond wordt dat de doorlaatbaarheid van de huid significant toeneemt na blootstelling aan stikstof plasma. Het aanbrengen van 3% hydrochinon na een stikstof plasma behandeling werkt perfect bij melasma, net als benzoylperoxide na plasma bij actieve acne. Zelfs de plasma combinatie met corticosteroïden bij eczeem en dermatitis cliënten worden, naar tevredenheid, frequent ingezet.

In de cosmetische of paramedische praktijk zien we combinaties van stikstof plasma met retinol (1 tot 3%) bij talgklierhyperplasie of vitamine C bij actieve acne. Buiten het feit dat deze producten ‘beter’ hun werk kunnen doen laat onderzoek van Watanabe (2019) zien dat bij actieve acne een significante afname wordt gezien van prominente bacteriën zoals de staphylococcus epidermis, propionibacterium acnes, staphylococcus aureus en streptococcus thermophilus4. Stikstof plasma kent nog veel meer voordelen voor zowel behandelaren als de cliënt.

Een veelbelovende studie gaf ons inzicht in de effecten van plasma.  

Nee, niet de conventionele plasma-pen maar plasma gebaseerd op stikstof en radiofrequentie. Stikstof plasma, zoals de NeoGen EVO van EnergistTM kan ingezet worden voor een range aan behandelingen zoals zachte ooglidcorrecties, rimpels maar ook oppervlakkige pigmentproblemen, (actieve)acne, littekens (traumatisch, acne of chirurgisch) enzovoorts. Door de combinatie van hoogfrequente radio-energie en stikstof wordt plasma gecreëerd. Dit geeft een thermisch effect aan de gehele huid architectuur zonder de noodzaak van een chromofoor. De warmte laat de bovenste epidermale lagen samensmelten, als een fictieve jas. Het vormt een biologische pleister waaronder het ultieme wondmilieu ontstaat. Geen open wond(jes) dus en dat maakt het behandelen van elk huidtypen mogelijk. Hierdoor wordt de kans op complicaties beperkt en is de downtime kort in vergelijking tot andere interventies.

Sinds 8 jaar zijn diverse studies en reviews gepubliceerd waarin aangetoond wordt dat de doorlaatbaarheid van de huid significant toeneemt na blootstelling aan stikstof plasma. Het aanbrengen van 3% hydrochinon na een stikstof plasma behandeling werkt perfect bij melasma, net als benzoylperoxide na plasma bij actieve acne. Zelfs de plasma combinatie met corticosteroïden bij eczeem en dermatitis cliënten worden, naar tevredenheid, frequent ingezet.

In de cosmetische of paramedische praktijk zien we combinaties van stikstof plasma met retinol (1 tot 3%) bij talgklierhyperplasie of vitamine C bij actieve acne. Buiten het feit dat deze producten ‘beter’ hun werk kunnen doen laat onderzoek van Watanabe (2019) zien dat bij actieve acne een significante afname wordt gezien van prominente bacteriën zoals de staphylococcus epidermis, propionibacterium acnes, staphylococcus aureus en streptococcus thermophilus4. Stikstof plasma kent nog veel meer voordelen voor zowel behandelaren als de cliënt.

Veel kennis in een korte blog!

Wil jij meer weten over stikstof plasma, drug delivery of andere toepassingen hiervan? Een gratis online video over stikstof plasma van NeoGen kun je in jou eigen tijd bekijken via de website van Berg Care.

Ervaar zelf de mogelijkheden en plan direct jouw demonstratie.

0
    0
    WInkelmand
    Je winkelmand is leeg