Hoe goed we ook proberen zonschade te voorkomen, het is onvermijdelijk dat zichtbare tekenen uiteindelijk het huidoppervlak zullen raken. Meestal valt dit op na de zomermaanden. Met een hoge herhaling aan blootstelling van de zon ontwikkelen cliënten ongewenste fijne lijntjes, rimpels en later pigmentvlekken op het gelaat maar ook handen, de borst en andere lichaamsdelen. Het is dan ook geen toeval dat huidtherapeuten steeds meer vraag krijgen naar esthetische behandelingen die de huid verbeteren. Verbeteren betekent letterlijk ‘ervoor zorgen dat het meer in orde is dan het was’.

 

De populairste behandeling is huidverbetering waarbij gemiddeld een serie van drie tot vijf behandelingen gegeven worden met een interval van twee weken. Bij huidverbetering kiezen cliënten ervoor de huid zo goed mogelijk te ondersteunen in haar natuurlijke functies. Op celniveau worden processen gestimuleerd tot activatie om weer optimaal te kunnen functioneren.

 

Onderdeel van de PicoStar (en NanoStar van Asclepion Laser Technologies) techniek is de mogelijkheid om van een thermische of ablatieve laser-weefsel interactie een puur mechanische interactie te creëren. Een gefractioneerd handstuk produceert microscopisch kleine vacuole in de epidermis of dermis. Diepte wordt bepaald door de hulpvraag, golflengte van de laser en absorberend vermogen van je laser chromofoor. Vacuole zijn kleine blaasjes gevuld met vocht omgeven door een membraan dat zich in het cytoplasma van een cel bevindt. Deze vacuolen worden ook wel “laser-induced optical breakdown [LIOB]” genoemd en kunnen epidermaal als dermaal ontstaan. Deze vacuole creëert plasma vorming [laser-induced cavitation: LIC] in de huid die voor een microscopische inslag zorgt. Deze inslag, ook wel schokgolf genoemd, geeft een mechanische prikkel wat tot stimulatie van natuurlijke functies leidt. 

 

Om huidverbetering te versnellen en gelijktijdig de textuur (rimpels, littekens of texturen) van het gezicht te hermodelleren, is de PicoStar uitgerust met een korte (532nm) en lange (1064nm) golflengte en flat-top-beam profiel. Dit revitaliseert de huid en draagt bij aan een egaal heling profiel en homogeen resultaat. 

 

De huid reageert door onmiddellijke neocollagenese en regressie van pigment gerelateerde huidbeschadigingen door de zon zoals ouderdomsvlekken, rimpels of onregelmatige textuur. Onthoud dat het bij elke behandeling belangrijk is een effectief huidverzorging regime aan te bevelen. Effectief betekent resultaat, dus werkstoffen moeten iets doen met pigment, vocht en collageen. Met TÜV gecertificeerde werkstoffen – zoals Beta-White (pigment), Pentavitin (vocht), Syn-Hycon (vocht) en Golden Collagenine (collageen) van Medical Beauty Research – is niet alleen de effectiviteit aangetoond maar worden deze onderbouwd met een volledige documentatie rondom o.a. het productieproces. Allemaal gebaseerd op evidence. Een huidverzorging regime gericht op het accentueren van resultaten helpen in een later stadium vooral om resultaat te behouden. Tevreden cliënt, tevreden praktijk!

meer weten over picolasers en huidverbetering? Neem contact op met Berg Care en laat je informeren.

0
    0
    WInkelmand
    Je winkelmand is leeg