Een professionele leerervaring is zinvol en biedt praktisch werk dat verband houdt met het toekomstige huidtherapeutisch werkveld. Onderdeel van de opleiding tot huidtherapeut is een keuzestage (Haagse Hogeschool) of stage op maat (Hogeschool Utrecht) waarin studenten zich verdiepen in andere aspecten dan de patiëntenzorg binnen de paramedische opleiding. Afhankelijk van het gebied waarin de student deze stage wil voltooien krijgen ze o.a. een breder beeld van de mogelijkheden na het afronden van de opleiding. Het biedt mogelijkheden om carrière te maken, persoonlijk te ontwikkelen maar ook vergroot het een professioneel netwerk in de markt. 

De laatste jaren wordt Berg Care steeds bekender als kennispartner en dat merken we ook sterk bij studenten en de Hogescholen. Veel studenten solliciteren naar een stage bij ons. Tijdens een kennismakingsgesprek vragen we gericht naar hun ontwikkel-behoefte. Het uitgangspunt moet vanuit de opleiding een competentiegericht leerdoel zijn maar wij vinden het belangrijk te achterhalen waar de individuele student nog behoefte aan heeft voordat hij/zij als solide paramedicus in de praktijk aan het werk gaan. We zien dat studenten bij deze uitgangspositie anders naar de stage gaan kijken, meer betrokken worden in hun leerdoel en gemotiveerd raken om dit leerdoel te realiseren. Veel doelen hebben betrekking tot klinisch redeneren met het oog op laserbehandelingen maar we zien ook leerdoelen over marketing, verkoop, productkennis en de organisatie van patiëntenzorg. Heel breed dus en daardoor is er vaak ook maar weinig tijd. ‘De stageperiode is echt te kort’ zegt Suze Gutter, ‘ik kan hier nog zoveel meer leren’. Clementine van Nispen tot Sevenaer zei ‘wat is de tijd voorbij gevlogen, zoveel geleerd en nog zoveel meer wat ik had willen leren. Kan ik hier niet langer blijven?’. We proberen altijd de begeleiding zo optimaal mogelijk in te zetten met als doel de ontwikkel-behoefte van de student te waarborgen. Dit betekent dat we praktijkdagen organiseren voor de student of juist studenten actief betrekken bij het geven van een training door hen zelf een stuk van de theorie te laten overbrengen. We merken dat wanneer we de studenten uit hun comfort zone halen, groei plaatsvindt.

Waarom is Berg Care dan zo in trek? We hebben het stagiaires gevraagd en zei vertellen dat ze voornamelijk geënthousiasmeerd zijn geraakt door verhalen van medestudenten. Huidtherapeuten die bij ons werken belichten een andere mogelijkheid van het werkveld dan de patiëntenzorg. We gaan verder dan alleen behandelsystemen vertegenwoordigen en productverkoop. We bieden geaccrediteerde scholing aan zijn partner van de beroepsorganisatie, regelmatig in contact met opleidingen en (zoals wij relaties noemen) toegewijd aan onze familieleden. Veel studenten zijn al een kijkje komen nemen in de keuken van Berg Care. Bij deze nodigen we jou uit om hetzelfde te doen! Wij zijn er klaar voor, en jij?

0
  0
  WInkelmand
  Je winkelmand is leeg
  Open chat
  Hulp nodig?
  Hallo, hoe kan ik je helpen?